Websites:

Geschikte materialen:

www.educatief-speelgoed.nl

Een website met veel educatieve materialen die voor zowel thuis als school goed te gebruiken zijn. onderverdeeld in zowel leeftijdsgroepen als categorie.

www.toys42hands.nl

Veel materialen die zowel de fijne als grote motoriek van kinderen op een speelse wijze stimuleren.

Websites (methodes/leermiddelen)

www.leerlijnen.cedgroep.nl

De CED-Groep ontwikkelde leerlijnen voor cluster 1, 2, 3 en 4.

Deze kunnen ook gebruikt worden in het SBO en PO.

Hiernaast zijn er leerlijnen ontwikkeld voor het ZML en het VSO Arbeidsgericht.

www.rekenboog.slo.nl

Rekenlijn voor ZML

www.kinheim.com

Zowel voor school als voor ouders.

Educatieve Uitgeverij Kinheim geeft aanvullend en verdiepend materiaal voor het basisonderwijs uit. Uniek aan onze uitgaven is dat leerlingen er zelfstandig mee kunnen werken, in hun eigen tempo en op hun eigen manier. De uitgaven zijn geschikt voor leerlingen van alle niveaus, ook voor zorgleerlingen die extra oefening kunnen gebruiken.

Zie www.stichtingscope.nl voor achtergrondinformatie over het leren van kinderen met Downsyndroom.

Websites (visuele ondersteuning/pictogrammen)

www.sclera.be

Op deze website kunt u duizenden pictogrammen gratis downloaden en gebruiken om dagelijkse structuren visueel te ondersteunen. Zowel voor school als thuis zeer praktisch.

www.gratisbeloningskaart.nl

Een website vol beloningskaarten, maar ook dagritmekaarten en ander visueel materiaal.

Ideaal voor ondersteuning in bepaalde handelingen voor zowel op school als thuis.

www.pictogenda.nl

De naam Pictogenda is de verzamelnaam voor een serie praktische, dagelijkse hulpmiddelen waarin met afbeeldingen en pictogrammen wordt gecommuniceerd. Deze hulpmiddelen zijn bedoeld voor iedereen die zich moeilijk verstaanbaar kan maken, moeite heeft met lezen en schrijven en/of gebeurtenissen in de tijd te overzien. De Pictogenda hulpmiddelen stimuleren het communicatieve vermogen, tijdsbesef en zelfstandigheid.
Op de website vind je alle informatie over Pictogenda-producten, zoals de agenda zelf, de Pictogenda Printer, de Pictogenda Kalender, het Pictogenda Verhuisboek en het Pictogenda Vakantieboek.

Leraar24

Op het video kanaal Leraar24 zijn veel informatieve filmpjes te zien van kinderen met Downsyndroom op school.

Een aanrader: www.leraar24.nl/dossier/3413