De speelzaal

Woensdag 18 mei 2016 wordt er een nieuwe contactmiddag in Assen georganiseerd.

Opgeven kan via de contactpagina of via de mail.

Voor vragen kunt u mailen naar info@down2school.nl 


 
De contactmiddag op 7 oktober 2015 in Assen was een succes!!


Down2school biedt een mogelijkheid voor kinderen met Downsyndroom en hun ouders/begeleiders om elkaar te ontmoeten in een ontspannen en speelse sfeer.

De kinderen kunnen samen spelen en de ouders kunnen ervaringen uitwisselen.

De ontmoeting vond plaats in de speelzaal van de W.A. van Lieflandschool. (bereikbaar via de hoofdingang van De Schakel)

 

 

 

De ervaring van Leon en zijn ouders:

 

 Afgelopen woensdag 7 oktober 2015 was het dan eindelijk zover, we hadden al een paar weken eerder de uitnodiging gehad en zagen erg uit naar deze middag. Aangezien onze zoon Leon in november 4 wordt zijn we natuurlijk druk bezig om voor hem een goede basisschool te vinden waar hij welkom is. We hebben al een aantal gesprekken gehad op de basisschool van onze keuze, en zijn hierin begeleid door Mirte Gerrits, die ook deze middag organiseerde, en hopen dat Leon in januari 2016 volledig kan starten.

 

Natuurlijk kun je als ouders van een kindje met het Syndroom van Down alle steun, adviezen en tips gebruiken die nodig zijn. Vandaar dat deze middag voor ons op een goed moment kwam, want wat is er leuker en leerzamer om met ouders te praten die in hetzelfde schuitje zitten of die al kinderen hebben in het basisonderwijs en dus al tegen een heleboel dingen zijn aangelopen. Én waar je dan ook nog de kids mee naartoe kunt nemen, die lekker kunnen spelen, klimmen en klauteren, bouwen met blokken en de lampen konden testen. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee/ranja en een heerlijk spekje.

 

Wij vonden het een leerzame middag en hebben toch nog weer een paar goeie tips gehad. En natuurlijk is het geweldig om onze kids te zien spelen en genieten, want dat werd volop gedaan!!!!

 

Dus voor ons een geslaagde gezellige middag die zeker voor herhaling vatbaar is!

 

 

Opgeven kan via info@down2school.nl of het contactformulier

U kunt daarbij aangeven met hoeveel personen u komt.

 

  

 

UA-57056383-1