Individuele begeleiding:

Ondersteuning thuis

Ik kan thuis bij kinderen met Downsyndroom een helpende hand bieden op verschillende gebieden, bijvoorbeeld:

• Helpen in het ontwikkelen van schoolse vaardigheden.

• helpen bij de zelfredzaamheid.

• helpen met het trainen van sociale vaardigheden.

• Ondersteuning in het werken aan het leren rekenen. (via rekenvoorbereiding en "De Rekenlijn")

• Ondersteuning in het werken aan het lezen lezen. (o.a. via "Leespraat")

Ondersteuning tijdens vrije tijd

Voor kinderen met Downsyndroom kan het moeilijk zijn om deel te nemen aan een sport of hobby, terwijl dit juist zo goed kan zijn voor het kind. Bijvoorbeeld om de energie kwijt te kunnen, om even lekker te ontspannen of om te werken aan sociale vaardigheden. Ouders die hier niet de tijd voor hebben kunnen gebruik maken van een Down2school om het kind hierbij te begeleiden.

Ondersteuning op school

Met de nieuwe wet Passend onderwijs, waarbij zoveel mogelijk leerlingen in het regulier onderwijs moeten deelnemen, kan ik uitkomst bieden voor u kind met Downsyndroom. Ik kan het kind extra ondersteuning en individuele begeleiding bieden (zowel binnen als buiten de groep). Wanneer de leerling vastloopt in zijn of haar taak kan ik ondersteuning bieden. De leerkracht kan dan gewoon verder met lesgeven aan de klas.