Mirte de Meijer-Gerrits

Mijn naam is Mirte de Meijer-Gerrits en sinds september 2014 ben ik gestart met Down2school.

Na ervaring opgedaan te hebben in het speciaal onderwijs ben ik in dienst gekomen als ambulant begeleider bij cluster 3.

In de ruim 10 jaar dat ik werkzaam ben als ambulant begeleider heb ik veel ouders en scholen begeleid in het onderwijs geven aan hun kinderen met Downsyndroom.

Ik heb veel kinderen zien starten in het reguliere onderwijs en daar waar mogelijk, was ik betrokken bij het voorschoolse traject.

Ik kan me veel van de eerste gesprekken met scholen nog goed herinneren. Gesprekken waarin veel vragen werden gesteld en waar soms twijfel heerste. Waar beginnen we aan? Kunnen we dit wel? Hebben we voldoende expertise binnen onze school? Is dit wel de juiste onderwijsplek voor deze leerling? En is de leerling hier straks wel gelukkig?

Sinds 1 augustus 2014 is de wet op Passend Onderwijs van start gegaan waardoor de leerling gebonden financiering is opgeheven. Het zogenaamde rugzakje.

Waar eerst alle kinderen met Downsyndroom recht hadden op extra begeleiding en de scholen op extra financiering en de hulp van een ambulant begeleider, is dat nu niet meer zo vanzelf sprekend. Scholen en ouders moeten nu zelf op zoek naar professionals die ze de ondersteuning en begeleiding bieden waar het kind recht op heeft.

Ik wil u graag helpen met al uw vragen en de uitdagingen die u tegenkomt. Ook als het leerlingen betreft met een specifieke onderwijsbehoefte die geen downsyndroom hebben.

U kunt contact opnemen via info@down2school.nl of via het contactformulier op deze website.

Mirte de Meijer-Gerrits,

Specialist in de begeleiding van kinderen met Downsyndroom in het reguliere onderwijs.

Mirte de Meijer-Gerrits
Mirte de Meijer-GerritsDown2School
Specialist in de begeleiding van kinderen met Downsyndroom in het reguliere onderwijs

Onze partners

Janneke Waalkens Foundation

Met trots zit ik in het bestuur van de Janneke Waalkens Foundation 

Ter nagedachtenis aan Janneke Waalkens die veel te vroeg is overleden.

*22-03-1953      +30-10-2015

Ze was een inspiratie voor velen en met haar positieve houding en enthousiasme heeft ze veel kunnen betekenen voor kinderen met downsyndroom. Vanuit haar inspiratie zullen we haar werk blijven voortzetten!

Wilt u doneren dan kan dit op Reknr: NL53RBRB0931045916 t.n.v. de Janneke Waalkens Foundation

kijk voor meer informatie op: www.jannekewaalkensfoundation.nl

Ter nagedachtenis aan Janneke is deze mooie stoel te bewonderen in de binnentuin van het Martiniziekenhuis in Groningen.

Deze stoel is beschilderd door leerlingen van het VSO van De WA van Lieflandschool in Groningen in opdracht van de Janneke Waalkens Foundation.

Heeft u een vraag?

Vul het onderstaande formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.